Premiär för Djurens karneval

Den 29 februari hade dansföreställningen Djurens Karneval premiär på Falkhallen i Falkenberg. Föreställningen har tagits fram i samverkan och är en dansföreställning för familjer och barn mellan 9-11 år.

Under vårens turné på flera platser i Sydsverige kommer närmare 10.000 barn att få möjlighet att möta detta magiska universum. Föreställningen framförs för skolklasser samt några offentliga föreställningar som vänder sig till familjer.

Dansföreställningen har tagits fram av Danssamverkan Sydsverige som består av Regionteatern Blekinge Kronoberg, Rum för Dans i Halland, Smålands Musik & Teater, Byteatern Kalmar Länsteater och Skånes Dansteater med stöd av Kulturrådet. Danssamverkan är en del av Regionsamverkan Sydsverige och har under de senaste åren arbetat för en samverkan mellan scenkonstinstitutionerna.

Djurens karneval öppnar dörren till ett magiskt universum fullt av fantasifulla varelser. Till tonerna av Camille Saint-Saëns klassiska mästerverk med samma namn lockas du till en plats utanför vår värld, där fantasi och verklighet kan mötas.

Spanska koreografen Marcos Morau och dansarna lånar detaljer från verkligheten för att pussla ihop delar av vår vardag med drömlika fantasier och skapa helt nya berättelser. Smittas av påhittigheten i Marcos Moraus säregna rörelsespråk och Silvia Delagneaus fantastiska kostymer. Men var på din vakt, i Djurens karneval är klivet mellan kärleksfullt djur och otäckt monster pyttelitet.

För mer information kontakta Vicky Sverkersson, scenkonstchef på Rum för dans i Halland, viveka.sverkerson@regionhalland.se